Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijn eerste blog post

Ben jij een early adaptor? Terwijl ik druk bezig ben met de ontwikkeling van mijn nieuwe Masterclass ‘klantinteractie 2020’ waarin ik onder andere aandacht besteed aan de vele kansen, keuzes & moeilijkheden rondom communicatie in het nieuwe digitale tijdperk, realiseer ik mij dat ik zelf misschien wel tot de categorie late majority behoor als het gaat om blogpost. Ondanks dat ik van de generatie ben die enigszins achteraan hobbelt in de digitalisering, maar desondanks wel bekend staat als ‘de tekstgeneratie’ (wij schrijven namelijk teksten met onze telefoon ipv dat we bellen), zou het schrijven van een blog toch vertrouwd moeten zijn. In tegenstelling tot de nieuwe generatie Z (‘beeld generatie’) waarbij tekstberichten plaats hebben gemaakt voor beeld. Enfin, van vertrouwdheid in het schrijven van een blog is nog geen sprake, maar wat niet is kan nog komen.

Wie ben ik…

Laat ik eerst maar eens vertellen wie ik ben voor zover dit nog niet bekend is. Mijn naam is Astrid Dijk, 39 lentes jong, gehuwd met Jan Gerben Dijk en trotse mama van 3 kids in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar.

Sinds 2015 ben ik gestart met mijn eigen trainingsbureau nadat ik circa 15 jaar als trainer/adviseur en manager in loondienst een brede ervaring in het vakgebied heb opgedaan. Ik ben te vinden op LinkedIn op https://www.linkedin.com/in/astrid-dijk-arends-22a24011/

Waar staat Skillz Trainingen voor?...

Skillz Trainingen biedt maatwerk (incompany) trainingen, workshops aan en coacht op klantgerichte, communicatieve en commerciële vaardigheden gericht op management, team en persoonlijke ontwikkeling. Het is mijn persoonlijke missie om mensen beter te maken in zogenoemde soft skills (persoonlijke en sociale vaardigheden). Goede soft skills zorgen voor ware klantambassadeurs en een hoge omzet per klantgesprek.

Waarom deze blog?

Als ik terugkijk op het afgelopen anderhalf jaar moet ik concluderen dat er een sterke verjongingsslag heeft plaatsgevonden binnen de doelgroepen die ik training geef. Daar waar in het verleden de gemiddelde leeftijd rond de 42 lag, ligt de gemiddelde leeftijd van mijn cursisten afgelopen periode rond de 24 levensjaren. Buiten het feit dat ik vanuit mijn passie altijd bijzonder geïnteresseerd ben in de thema’s klantbeleving, klantverwachtingen en communicatie, is mijn interesse over de genoemde thema’s nu extra aangewakkerd door deze nieuwe generatie cursisten. Dit levert wekelijks interessante discussies, inzichten en soms zelfs hilarische momenten op die ik graag met jullie wil delen.

Zo ben ik ondertussen al dikwijls uit mijn droom geholpen in mijn gedachte dat ik met mijn adoptie van het digitale tijdperk toch wel bij de early adaptors zou behoren en goed mee kan komen. Niets is minder waar, het is een harde pijnlijke constatering; ik loop achter.

Dit gevoel van veroudering en afstand wordt verder versterkt door mijn klantreis naar ontdekkingen rondom de wereld van klantinteractie 2020. Wat staat ons allemaal te wachten? In mijn volgende blog vertel ik iets meer over deze ontdekkingen en over mijn nieuwe masterclass.

Van A naar beter?..

Aangezien een eerste blog ongetwijfeld nog veel ruimte voor verbetering bevat, ben ik erg benieuwd naar tips en ervaringen. Ik nodig mijn lezers daarom van harte uit te reageren op mijn blogs, discussies te voeren, tips te geven, ideeën uit te wisselen. Ontmoet ik je nog eens op mijn nieuwe blog?

Reacties

Nadine Kamer

Leuk om te lezen, goede lengte, niet te lang, niet te kort. Ik weet niet waar het precies aan ligt.. ik ben 32 maar herken me volledig in jouw verhaal.. dus misschien loop je wel hartstikke op schema! Ben erg benieuwd naar de masterclas tzt.
Groet!

vr 09/06/2017 - 00:28 Permalink
Brigitte

Als jouw masterclass 'Klantinteractie 2020' net zo lekker loopt als deze eerste blog, hang ik de hele avond aan jouw gestifte lippen.

Ga zo door!!

wo 07/06/2017 - 15:39 Permalink

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.