Voor en nadelen van online leren

29 maart 2020 / Astrid Dijk

Ook benieuwd naar de voordelen en nadelen van online leren?

In de huidige wereld waarbij we even niet fysiek bij elkaar kunnen komen, is online contact onderhouden een ideale uitkomst. Je ziet dat daar nu ook veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Zo zie je dat veel mensen en bedrijven over gaan tot videobellen, je ziet prachtige online initiatieven ontstaan en dat gebruikers steeds meer online toepassingen omarmen. Er is keuze uit tal van verschillende vormen tegenwoordig,  denk aan een online training over een bepaald thema, een micro      e-learning in de vorm van bijvoorbeeld een korte video als hulpmiddel voor het beantwoorden van een gerichte leervraag, social learning via online discussieforums, gamification dus de toepassing van spelelementen in leertrajecten, virtual classrooms, 1 op 1 coaching met videobellen en tenslotte het voorbeeld van een webinar, die zelfs al interactieve live uitzending ingezet kan worden.

Nu trainingen en opleidingen ook allemaal even niet op de traditionele wijze doorgang kunnen vinden, ontstaat er steeds meer beweging op het gebied van online leren. In de huidige onderwijswereld is online leren misschien wel de grootste revolutie.

Maar naast het feit dat het voor velen van ons best wel even wennen is om opeens veelvuldig gebruik te maken van een scherm en een camera, kun je je ook afvragen of online leren geschikt is voor jou of voor jouw specifieke leerwens.

Om je daar een beetje mee op weg te helpen, zet ik in dit artikel de voordelen en nadelen van online training voor je op een rijtje.

Laten we beginnen met de voordelen:

  • Het eerste voordeel dat ik wil noemen is dat je met online leren de controle hebt over je eigen leerproces. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je leert. Je kunt de opleiding of training zo vaak overdoen als nodig is. Kortom de kracht van herhaling. Uiteraard is deze mogelijkheid wel afhankelijk van de specifieke online vorm die je kiest.

  • Het tweede voordeel die ik wil noemen is dat online leren minder tijd kost. Uit onderzoek blijkt dat het zo’n 40% tot 60% minder tijd kost. Neem alleen het voorbeeld van reistijdbeperking.

  • Zoals al eerder vermeld in deze video, is er tegenwoordig veel diversiteit aan online leervormen te verkrijgen; van e-learning tot micro e-learning, van virtual classrooms tot webinars etc. Zowel medewerkers als bedrijven kunnen zelf een goede afweging maken en vorm kiezen die past bij ieders persoonlijke situatie.

  • Online leervormen brengt over het algemeen lagere kosten met zich mee: geen huisvesting kosten, geen materiaal kosten

Uiteraard zijn er ook nadelen. Online leren is namelijk niet per definitie in alle gevallen de beste vorm om je doel te bereiken.

  • Het meest gehoorde nadeel is dat veel mensen het online leren toch als minder persoonlijk ervaren omdat er minder sprake is van direct contact met deelnemers.  Een 'traditionele' opleiding volgen is ook een soort van sociale aangelegenheid. Je ontmoet nieuwe mensen, je werkt ermee samen, je leert elkaar kennen en wordt vrienden. Bij een online cursus is dit sociale component wat meer beperkt. Klassikaal leren biedt vaak toch iets meer aandacht  voor het groepsproces en het in groepen werken levert nieuwe inzichten op. Het kan bij sommige mensen zelfs leiden tot een hogere prestatiedrang.

  • Een ander nadeel is dat online trainingen zich vaak kenmerken door kennisoverdracht, maar dit is niet hetzelfde als trainen. Bij trainen gaat het vaak om het leren toepassen van nieuwe vaardigheden, het geleerde snappen en kunnen toepassen. Sommige dingen kunnen beter in de praktijk worden geleerd dan door het volgen van een online cursus. 

  • En uiteraard is leren van een computerscherm niet de meest gezondste leermethode. Langdurig en vaak op een beeldscherm werken kan leiden tot oogproblemen als vermoeide en droge, geïrriteerde ogen. Ook hoofdpijn, rugproblemen en concentratieproblemen zijn veelgenoemde klachten.

  • Het laatste nadeel dat ik wil noemen is, online leren vereist zelfdiscipline. Vrijheid komt met verantwoordelijkheid. Een hoop zelfdiscipline is vereist om een online opleidingsprogramma te houden, want je hebt geen stok achter de deur die jou aan het werk zet.

Conclusie: als we nu alle voor – en nadelen op een rijtje zetten, zou je kunnen stellen dat online trainingsprogramma’s inderdaad booming zijn en veel voordelen hebben, maar dat het niet persé betekent dat het de traditionele vormen gaat vervangen. Want ondanks de opkomst van online leermogelijkheden blijft klassikaal leren nog steeds populair binnen organisaties. Medewerkers vinden het nog altijd fijn om in een klassikale setting van elkaar te leren. Een mooie manier om beide vormen aan te bieden, is door middel van een blended leertraject.

Blended learning kun je het beste omschrijven als een leermethode die online en social trainingsmethodes combineert en integreert met traditionele klassikale activiteiten. Dus een goede aansluiting tussen verschillende online en klassikale elementen. Deze aansluiting zorgt voor een goed doordacht geheel.

Welke leervorm je ook kiest, het draait uiteindelijk om het vinden van een goede match tussen de leervorm en jouw eigen specifieke wensen & behoeftes.

Veel succes!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.