Teamsamenwerking versterken met DISC

26 oktober 2018 / Astrid Dijk

Afgelopen maanden heb ik regelmatig een teamtraining DISC of introductieworkshop DISC communicatiestijlen mogen verzorgen voor diverse afdelingen & teams. Deze trainingen geven me telkens weer veel energie. Naast de hilarische en gezellige momenten, is de echte rode draad iedere keer weer de ‘herkenbaarheid’ en daarom dit keer een blog over DISC. 

DISC biedt gedetailleerde en toch gemakkelijk te begrijpen persoonlijkheidsprofielen. De resultaten bieden veel inzicht in een breed scala aan eigenschappen, waaronder de communicatiestijl en -voorkeuren van een individu, natuurlijke neigingen, gedragskeuzes of patronen, voorkeursomgevingen, angsten en motivaties, enzovoort.

Dit biedt geweldige waarde voor elke werkplek. Teamleden binnen een afdeling kunnen bijvoorbeeld allemaal de online vragenlijst voor de DISC Persoonlijke Stijl Analyse invullen en vervolgens hun resultaten doornemen met de rest van het team. Ze leren individueel over elke persoon maar ook over hoe het beste op elkaar af te stemmen binnen het team.

De droom van een sterk, samenhangend team dat als geheel meer is dan de som der delen, is tenslotte iets dat iedere teamleider deelt. Met DISC is dit een reële mogelijkheid. Even een voorbeeld. 

Mariët kan bijvoorbeeld een D-persoonlijkheidsstijl zijn, bekend als dominant, actief, extravert en taakgericht. Ze vindt het leuk om uitgedaagd te worden en hoge doelen en tastbare resultaten te bereiken, en wil een beetje vrijheid en autoriteit. Aan de andere kant kan Hans een C-persoonlijkheidstype zijn, bekend als consciëntieus, een introverte en taakgerichte stijl. Hij neemt de tijd om nauwkeurige en weloverwogen beslissingen te nemen, kritiek te vrezen en houdt de dingen in een realistisch en logisch perspectief. Beide stijlen zouden soms aanvullend kunnen zijn maar soms ook sterk in elkaars allergie kunnen zitten.

Als Mariët en Hans dit van elkaar weten en als Anton (de leidinggevende van Mariët en Hans) meer over beide weet, zullen ze hier allemaal voordeel van hebben.  Zo zullen ze zich niet alleen verbonden voelen, maar ook makkelijker kunnen communiceren en samenwerken op een hoger niveau. Ze zullen meer rekening met elkaar houden, begrip hebben voor elkaar en inzicht krijgen in elkaars kwaliteiten & talenten. Het is dus een win-win situatie voor iedereen en is toepasbaar op vrijwel iedere afdeling. 

Leidinggevenden zullen inzicht krijgen in wat voor welke medewerker het beste werkt, waar individuele medewerkers wel en geen energie van krijgen en hoe ze deze kunnen motiveren en kunnen inspireren. Ze leren ook welke medewerkers beter kunnen worden bediend in verschillende delen/functies binnen het bedrijf of met verschillende collega's. Communicatie en begrip zijn enorme prioriteiten voor organisaties die echt willen groeien en daarnaast zo productief en efficiënt mogelijk willen zijn. 

Om de effectiviteit van een team te vergroten is het uiteraard ook belangrijk de juiste leider te kiezen voor het team. Kies een leider wiens DISC-profiel een aanvulling is op de verschillende teamleden. Kies iemand waar het team vertrouwen in heeft en bereidwillig wil volgen.

Daarnaast kan de grootte van het team ook invloed hebben. Wees opzettelijk in het kiezen van teamleden, beseffend dat grotere teams beter kunnen functioneren vanwege meer uiteenlopende vaardigheden en gedragsstijlen, maar ze kunnen ook juist worstelen met de diversiteit van de DISC-profielen.

Uiteraard is het heel belangrijk dat er een coöperatieve sfeer hangt binnen het team.  Wanneer teamleden elkaars verschillen waarderen en begrijpen, zullen ze eerder bereid zijn naar andere gezichtspunten te luisteren. De mening van iedereen moet worden gewaardeerd en gehoord.

Communicatie, miscommunicatie of het gebrek aan communicatie, heeft een aanzienlijke invloed op de productiviteit van de werkplek of op de werksfeer. De manier waarop elke gedragsstijl het liefst informatie geeft en ontvangt, varieert sterk. We hebben allemaal dagelijks persoonlijk en professioneel met mensen met verschillende communicatiestijlen te maken. Daarom is het belangrijk om ons bewust te zijn van onze eigen stijlen en die van onze omgeving,  om zo beter op elkaar af te stemmen en effectiever samen te werken.

Gedragsstijlen zijn gemakkelijk te identificeren door de DISC Persoonlijke Stijl Profiel Analyse. Voor meer informatie neem gerust contact op met Skillz Trainingen.
 

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.